středa 28. října 2009

28.10.

Tak na náš národní svátek sem měl taky volno (ale to byla náhoda :-) takže sem s Tomem a Ronem mohl vyrazit do oblasti ke Glen Coe, měli jsme vyhlídnutou asi 100metrovou cestu, podle popisu v průvodci snad jedna nejhezčích v Highlands. Ale jaksi nám nebylo přáno. Už když jsme se blížili, tak pršelo, dole na parkovišti zase ne, takže sme rozhodli pro co nejrychlejší najítí cesty a že to zkusíme i v dešti, když bude pršet. Jak je tady asi zvykem, tak následoval dvouhodinovej pochod po kopce, převýšení asi 800metrů, do toho začalo docela brutálně pršet a protože jsme nasadili docela svižný tempo, tak sem nebyl mokrej jen zvenku, ale i spocenej pod bundou, docela durch :-) Goráčový boty jsou docela dobrá věc, a dost dlouho sem si je pochvaloval, ale pak se musel brodit potůček a bylo po radosti... No, aby toho nebylo málo, tak jsme postupně vyšli až do mraků, takže bylo vidět úplný prd a protože ani jeden z nás tu cestu přesně neznal a ani nástup nebyl úplně jasnej, v průvodci byl popsanej na odstavec, tak sme se tam dvě hodiny snažili najít podle průvodce kde ta cesta je. Ale v tý mlze co tam byla se to fakt nedalo najít, takže jsme postupně zase pěkně sestoupili k autu a po "příjemný" asi 6-ti hodinový procházce po Bidean nam Bian jsme se vydali domů. Každopádně jsme si tam aspoň vyhlídli co bysme tam mohli zkusit lízt v zimě, takže úplně zbytečnej výlet to nebyl :-)

tady jsme byli

Fotka: od parkoviště fotka vrcholku vedle Bedean nam Bian (bohužel nevím jak se tenhle vrchol jmenuje) s naprosto parádně umístěným domkem pod horou u jezera.. Ten by se mi moc líbil :-D Nahoru do mraků jsme šli podél potoka co je vidět vpravo od toho bílýho stavení. Zajímavý je, že na fotce to ani nevypadá tak vysoko a daleko.. :-)


1 komentář:

  1. jééé, úplně jsem se zasnila...kráááásný....v LAke Districtu byl v podobným domku na podobným místě hostel, kde jsme bivakovali :-)

    OdpovědětVymazat